Mortensaften
Den meget hellige - men også ydmyge - Sankt Martin var ifølge historierne ikke interesseret i en forfremmelse til biskop, og da man kom for at overdrage ham værdigheden skjulte han sig i en gåsesti. Da gæssene og ænderne begyndte at gække og larme blev han opdaget, hevet frem - og tvunget til at blive biskop.
Angiveligt benyttede han sin nye værdighed til at dekretere en straf over de irriterende gæs og ænder; nemlig, at man hvert år den 10. november skulle dræbe og spise dem. Fra 1500-tallets Köln kendes en beretning om Martins gås, som nævner stegen som en overordentlig, og på det tidspunkt gammelkendt, lækkerbisken. Gåsen og anden står på bordet som hovedret, sprødstegt, og fyldt med æbler, rosiner og kastanjer.
Vi på restauranten ønsker også at straffe de uvorne fugle, hvilket efterhånden har udviklet sig til en tradition hos os. Vi har til lejligheden sammensat en lækker menu, som kan ses herunder:
Menu
Terinne af Færøsk laks og dehydrede rødbeder
med kapers, dild og creme fraiche 48%
&
Bøgerøget hjortekølle
med Karl Johan Mayo, sprød polenta og brøndkarse fra Mou
&
Helstegt and fra Dombes
med hele molevitten
&
Choux au Craqulin
med kvæde, iscreme og chokoladesauce
Prisen er blot kr. 599,-/kuvert!
Tilmelding skal ske telefonisk; se vores kontaktinformationer her. Og skynd dig, for vi forventer hurtigt udsolgt!