Mortensaften – d. 10/11

Mortensaften er en gammel tradition, og vi vil gerne komme med vores bud på hvordan den måske kan blive endnu hyggeligere. Kom forbi tirsdag d. 10/11, og få serveret din mortensand med stil!

Den meget hellige - men også ydmyge - Sankt Martin var ifølge historierne ikke interesseret i en forfremmelse til biskop, og da man kom for at overdrage ham værdigheden skjulte han sig i en gåsesti. Da gæssene og ænderne begyndte at gække og larme blev han opdaget, hevet frem - og tvunget til at blive biskop.

Angiveligt benyttede han sin nye værdighed til at dekretere en straf over de irriterende gæs og ænder; nemlig, at man hvert år den 10. november skulle dræbe og spise dem. Fra 1500-tallets Köln kendes en beretning om Martins gås, som nævner stegen som en overordentlig, og på det tidspunkt gammel, lækkerbisken. Gåsen og anden står på bordet som hovedret, sprødstegt, og fyldt med æbler, rosiner og kastanjer.

Vi på restauranten ønsker også at straffe de uvorne fugle, hvilket efterhånden har udviklet sig til en tradition hos os. Vi har til lejligheden sammensat en lækker menu, som du ser herunder:

Menu

Letsaltet helleflynder
med vinterens citrusfrugter, ristede kerner, syltede asier, vagtelæg og brøndkarse

&

Sprød kroket af dansk grissebasse
med sortiment af danske jordskokker, kørvel og ristede hasselnødder

&

Klassisk andesteg af franske landænder med hele molevitten
Hjemmelavet rødkål – brunede kartofler – Pommes gaufrette – halve æbler med ribsgelé – Sveskekompot – Masser af den gode andesovs

&

Hvid chokolade
med passionsfrugt, brændt marengse, vanille, frisk sorbet og coulis

Alt dette for blot kr. 450,-/kuvert!

 

Arrangementet starter d. 10/11 kl. 18:30. Reservation skal ske telefonisk; se vores kontaktinformationer her.

Mortensaften
Mortensaften er en gammel tradition, og vi vil gerne komme med vores bud på hvordan den måske kan blive endnu hyggeligere. Kom forbi tirsdag d. 10/11, og få serveret din mortensand med stil!
Starter: 10/11/2020 kl. 18:00
Restaurant ET
Adresse:
Åboulevarden 7
8000Aarhus C.