Domaine Didier Dagueneau
Didier Dagueneau levede alle aspekter af livet uden kompromis.
Han kom ud af en vinfamilie i byen Saint-Andelain. Det stod dog ikke skrevet i kortene at Didier skulle lave vin. Han elskede nemlig fart, spænding og at udfordre livet til den yderste grænse, og kørte racerbil, motorcykel og fløj paraglider. Men han fandt sit kald da han kom i lære hos legendariske Henry Jayer, der lærte ham alt om arbejdet i vinmarken, kælderen og filosofien omkring vin. De to forblev nære venner indtil Jayer’s død i 2006.
Målet for Didier var simpelt: at lave verdens bedste Sauvignon Blanc. De første 14 år brugte han på at omlægge vineriet til biodynamik, og høstudbyttet blev mere end halveret i forhold til naboerne. Maskinerne i markerne blev erstattet af heste og mandskab. Resultatet af denne besværlige, men nødvendige, tilgang udeblev da heller ikke, og hans "Silex" kendes i dag af snart sagt enhver, der går op i fransk hvidvin.
Desværre mistede han på tragisk vis livet i 2008. Selvfølgelig var det hans kompromisløse livsstil, som kostede ham livet – han styrtede ned med sit letvægtsfly. Børnene Benjamin og Charlotte har siden drevet vineriet videre i farens ånd.
Alle vinene laves på nøjagtig samme måde og samme stil, kun markernes terrior udgør forskellen.
Fumé de Pouilly er en blanding af forskellige marker omkring Saint-Andelain, denne vin er rank og stringent.
Buisson Renard er oftest den mest fyldige i stilen, men klassisk Dagueneau-stil.
Pur Sang er den lille mark som ligger total afsides iblandt skov, raps- og kornmarker. Her vokser de første 10 rækker vildt uden opbinding, og de tappes som Asteroider (max 200 flasker pr. år).
Silex er navnet på kronjuvelen i deres portefølje. Denne vin vokser nord for Saint-Andelain, og anses som det mest præcise og intense udtryk af Sauvignon Blanc i hele verden.
Dagueneau producerer også unikke vine i Juracon. Disse vine er specielt inspireret af Egon Müllers vine, som Didier elskede ekstremt højt. De er produceret 100% på Petit Manseng, og er blandt de mest eftertragtede i vinverdenen.
Og netop denne lørdag, d. 29/3. kl. 12:00, tilbyder vi en unik oplevelse, hvor vi kommer igennem mange årgange og stilarter fra Dagueneau. Naturligvis med matchende mad.
Pris pr. kuvert
kr. 3.000,-
inkl. menu baseret på forårets råvarer.
Bemærk, at der er meget få pladser til dette unikke arrangement. Som altid skal man bestille bord forud ved telefonisk kontakt.