Bouillabaisse
Foto © Søren Gammelmark

Bouillabaisse

Vores bouillabaisse-aftener er en tradition næsten lige så gammel som restauranten selv, og voldsomt populære. Det er der en grund til.

Onsdag d. 12. februar holder vi Bouillabaisse-aften på Restaurant ET – en aften, hvor vi gør vores yderste for at ramme den uforlignelige stemning fra kajen i Marseille. Vi serverer den traditionelle bouillabaisse lavet på lækre råvarer som hummer, krabber, diverse fisk og muslinger, og hvis de foregående år er nogen indikation, så bliver det en voldsomt hyggelig aften. Der er ikke noget fast starttidspunkt, men i stedet kan man komme hvornår man lyster indenfor de normale åbningstider – blot er der intet på menukortet ud over bouillabaisse..

Bouillabaisse er en af de mest berømte fiskeretter i verden. Marseille regnes for dens hjemsted, men den serveres i alle byer ved kysten i Provence. I Marseille fortælles det, at Venus serverede bouillabaisse til sin mand, Vulcan, så han ville blive så mæt og træt, at han sov mens hun havde en affære med Mars. Nutidens bouillabaisse laves med safran, fennikel og korianderfrø. Den tilsættes årstidens friske fisk og skaldyr efter behag. Navnet "bouillabaisse" kommer i øvrigt fra to provençalske ord, nemlig bolhir ('at koge'), og abaissar ('at simre'). Dette henviser til den traditionelle tilberedningsmetode, hvor ingredienserne først koges kraftigt og derefter simrer ved lavere varme.

Arrangementet koster 550 kr

for bouillabaisse som hovedret, og en dessert som Restaurant ET bestemmer.


Vi glæder os til at byde jer velkommen! Reservation skal laves pr. telefon – se vores kontaktoplysninger her.