Pascal Pernot

Pascal Pernot

Pascal Pernot er en ung vinmager fra Bourgogne, som på kort tid har gjort sig bemærket på den internationale vinscene. Denne aften kommer han og fortæller om sine vine, sig selv, og hans spændende historie.

Pascal Pernot er en ung vinmager, men lad ikke alderen snyde. Som mange andre af morgendagens rockstjerne-producenter producerer han vin, der bryder med konventionerne og får folk til at spærre øjnene op. Han startede i 2012 og har allerede fået international bevågenhed, og Wine Spectator har for nylig skrevet, at han var en af tre producenter der var ”under the radar” i deres store Bourgogne-rapport. Med andre ord en type, man bør holde øje med.

Pascal er fjerde generation af bønder i sin familie, men han er den første der kommer vin på flasker. Han forklarer selv, at forfædrene ikke koncentrerede sig om vin, og endda ikke kunne lide det. De kunne ligeså godt have dyrket champignons, fortæller Pascal jævnligt, når han skal fortælle om sine vine. Derfor er store dele af familiens marker også udlejet, da det gav større omsætning end selv at drive dem. De kontrakter er allerede opsagt og udløber om 5-7 år – til den tid bliver Pascal ”stor”, og han bruger ventetiden til at blive mere kendt. Han gør det godt indtil videre.

Fra hans vingård i Brochon, som ligger i den nordlige del af Gevrey Chambertin producerer han vine der er frugtige og ”fede”. Karakteristika for områdets produkter er kirsebær og alkohol, og det er nøgleord, der passer lige på hr. Pernots produkter. Han har virkelig kunnet håndtere de varme årgange, og tilføjer en helt ny dimension til vinene fra området.

Vi kunne skrive side op og side ned om ham, men det er da sjovere at høre ham fortælle det selv. Og det gør han faktisk torsdag d. 13/3 kl. 18 – vi serverer en behørig, klassisk Bourgogne-inspireret menu, som over tre retter følges til dørs af et udvalg af Pascal Pernots vine. Alt imens vil han fortælle vidt og bredt om domænet, og der vil selvfølgelig være rig mulighed for at stille spørgsmål undervejs. Bemærk, at han kun laver rødvin, så der bliver ikke serveret hvidvin denne aften!

Pris pr. kuvert, inkl. vin

kr. 1400,-

Som altid skal reservation ske telefonisk, så ring til os i dag og reservér din plads!