Restaurant ET
Åboulevarden 7
8000 Aarhus C.
8613 8800
Restaurant Et

Vinsmagning fra Roussillon

Efter et hyggeligt arrangement i februar får vi igen besøg af Marc Polo, som mandag d. 22/5 holder et foredrag om de eminente sydfranske vine fra Roussillon. Igen vil det blive fulgt til dørs af eminente opførsler af ærkefransk musik af ingen ringere end Claude Chichon!

Roussillon ligger som et amfiteater mellem Middelhavet mod øst og de tre bjergkæder Albères, Pyrenæerne og Corbières mod hhv. syd, vest og nord. Da Pyrenæerne blev dannet blev jordlagene kastet rundt, og derfor har området en utrolig diversitet af jordbundsforhold – f.eks. kalk, skifer, ler, granit, marmor, sand, gnejs og småsten. I den sydlige del af Roussillon dypper vinmarkerne tæerne i Middelhavet, og deroppe kan der dyrkes vin op til 600 meters højde. De mange forskellige mikroklimaer indebærer dyrkning af et utal af forskellige vine; både tørre rød-, hvid- og rosévine, og de søde vine – vins doux naturel – som Roussillon er særligt kendt for.

Manden der vil servere og fortælle om disse fantastiske vine, Marc Polo, har en fortid som kok, og startede i 2001 sit importfirma med vine fra Roussillon-provinsen. Han er selv vokset op i Frankrig i denne egn og fik som barn vin fortyndet med vand, som hans forældre købte i det nærmeste cooperativ, og han tænkte ikke over det med vin, før han kom til Danmark, hvor han bor nu. Det blev naturligt nok Roussillon-provinsen, Marc Polo valgte at importere vine fra.

Mandag d. 22. maj kl. 18:00 vil I blive præsenteret for et særligt udvalg af kvalitetsvine direkte fra topproducenter i Roussillon-området. Det er vine der er fremstillet af økologisk og biodynamisk dyrkede druer, og I får lov at opleve det fulde udbytte af denne nye trend indenfor vinfremstilling. Det er med andre ord primært en vinsmagning med tilhørende foredrag af Marc Polo, med musikalske hors d'ouvres serveret af vores gamle ven Claude Chichon. Selvfølgelig vil vi samtidigt traktere med et bredt udvalg af snacks fra køkkenet, for uden mad og drikke, og alt det dér.

Arrangementet koster kr. 599,- og skal, som altid, reserveres hos os telefonisk.

Vi glæder os til at se jer!

Programmet:

Pétillant Naturel Carignan Syrah Grenache Muscat  

Domaine Jean Louis Tribouley Marceau 2015

Domaine Jorel Rouge 2016 Syrah Cinsault Morrastel

Domaine Jean Louis Tibouley Elepolypossum

Domaine Jorel Maury 2011

 

Alle vine er økologisk certificeret via. ECOCERT siden 2002 & biodynamiske!

Vinsmagning fra Roussillon
En gammel kending og god ven af huset lægger vejen forbi os mandag d. 22/5 og laver et foredrag om de eminente sydfranske vine fra Roussillon
Starter: 22/05/2017 kl. 18:00
Restaurant ET
Adresse:
Åboulevarden 7
8000 Aarhus C.